• Slide01
  • Slide02
  • Slide03
  • Slide04
  • Slide05
  • Slide06
  • Slide07
  • Slide08
 
Skype Me™!
 

 

0-24 ÓRÁS INFORMÁCIÓS SZÁMUNK: +36 70 944 6960

KIEMELT AJÁNLATAINK


BEFEKTETŐI INGATLANOK


MIAMI CONDO-ÉLETSTÍLUS


FLORIDAI INGATLANPIAC


FLORIDA UTIKÖNYV


sarasota

sarasota, lido key és siesta key

Sarasota pezsgő életű üdülőközpont, izgalmas kulturális nagyváros, azonban a Sarasotai-öböl kéksége és a település körül húzó szigetek mégis romantikussá teszik hétköznapjait.

 

A Mexikói-öböltől ugyanis az álomszép, finom, fehér homokkal borított Lido Key és a Siesta Key szigetek választják el a Sarasotai-öblöt és ölelik körbe a várost.

Sarasota szigetei

Sarasota alapterületének jegyzése folyamatos módosításnak volt kitéve a történelem során, ahhoz mérten, hogy épp hány szigetet ismertek el a városhoz tartozónak, pl. St Armands Key, Otter Key, Coon Key, Bird Key.

 

A Siesta Key korábbi megnevezése Sarasota Key volt, és ma is visszatérő egyeztetések zajlanak a Longboat Key területi hovatartozásáról.

 

Sarasota ingatlanpiaci fejlődése

A tudatos várostervezésnek és gazdaságélénkítő intézkedéseknek köszönhetően 1925-től robbanásszerűen indult fejlődés és növekedés útjára Sarasota, és a Tamiami Trail kiépítésének hatására a város közlekedését összekapcsolták Miamival és Tampával.

Ökotudatosság a Mexikói-öböl partján

A 60-as évek urbanizációs koncepciója azonban irányváltoztatást hozott a Sarasotai-öböl szépségére és az ökotudatosságra épülve.

 

Fontossá vált a parkosítás, kerékpárutak kiépítése, vízi sportok támogatása és a gépjármű forgalom korlátozása a természetvédelmi területek körül.

Kilábalás az ingatlanválságból

Az ingatlanpiac fejlődéssel és hihetetlen árnövekedéssel reagált az évtizedeken át zajló modern várostervezésre, a turizmus virágzására, mely természetesen kihatással volt arra, hogy 2008-ban egyik epicentruma lett a Floridát sújtó ingatlanválságnak.

 

2012-re jelentősen oldódott az iparág visszaszorulása és megduplázódott függőben levő lakásértékesítések száma. Mára az egyik legkeresettebb régió a floridai ingatlanvásárlók körében.

Sarasota kulturális nagyváros

Az ingatlan befektetők, az amerikai és kanadai nyugdíjas letelepedők és a nyaralók kedvelt desztinációja Sarasota, ahol színházak, múzeumok, balettelőadások és számos koncert teszi igazán nagyvárosivá és polgárivá a relaxált óceánparti életet.