• Slide01
  • Slide02
  • Slide03
  • Slide04
  • Slide05
  • Slide06
  • Slide07
  • Slide08
 
Skype Me™!
 

 

0-24 ÓRÁS INFORMÁCIÓS SZÁMUNK: +36 70 944 6960

KIEMELT AJÁNLATAINK


BEFEKTETŐI INGATLANOK


MIAMI CONDO-ÉLETSTÍLUS


FLORIDAI INGATLANPIAC


FLORIDA UTIKÖNYV


floridai ingatlanvásárlás biztonsága

vásárlói jogbiztonság florida ingatlanpiacán

Floridai ingatlan adásvételt nagy mértékű szigorral szabályozzák a törvények, mely célja, hogy maximális jogbiztonságot teremtsen a vásárló, az eladó és a floridai ingatlan brókercég számára.

A floridai ingatlanvásárlás jogbiztonsága

A szigorú szabályzás és a floridai ingatlan közvetítő jelenlétének köszönhetően nemszükséges, hogy a vásárló és az eladó bármikor is személyesen találkozzanak, mely jelentősen megkönnyíti a külföldi magánszemélyek vagy cégek floridai ingatlanvásárlását. Az amerikai ingatlan brókereknek ugyanis hiánytalanul együtt kell működniük a Title Company-val, mely a vonatkozó törvények betartásáért, a pénzügyi folyamatokért, a vásárló és az eladó kölcsönös érdekeinek az érvényesítéséért, és az adásvétel teljes jogszerűségéért felel.

 

A floridai ingatlan tulajdonviszonyai

A Title Company feladata, hogy ellenőrizze a megvásárolni kívánt floridai ingatlan tulajdonviszonyait, a tehermentességét, közüzemi-, adó- és egyéb tartozásokat, és elkészíti a szükséges iratokat az adásvétel lezárásához (closing). Továbbá a Title Company végzi az összes hivatali ügyintézést (földhivatal, illetékhivatal, bank, stb.)  A vásárlás zárása alkalmával cserél gazdát a floridai ingatlan tulajdonjoga, a vevő – ill. távolléte esetén a brókercég– átveszi a floridai ingatlan tulajdonjogát tanúsító dokumentumokat, a kulcsait.

 

A floridai ingatlanvásárlás zárási költségei

A floridai ingatlan teljes vételárnak a zárás időpontjáig a Title Company által megadott letéti számlára kell érkeznie. A vevő által a Title Company letéti számlájára megfizetett összeg azonban nem azonos adásvételi szerződésben rögzített vételárral, ugyanis tartalmazza a floridai ingatlanvásárlás zárási költséget is, mely elemei a következők:


- a Title Company ügyintézési díja
- a földhivatali bejegyzés díja
- a floridai ingatlan eredetének, tulajdonjogának, jogi helyzetének (title search) vizsgálati költsége
- egyéb kötelező ( vagy ajánlatos) vizsgálatok, bevizsgálások költségei
- az adott évi adó 1/12 –ed része

 

A floridai ingatlan teljes zárási költségének tételes kimutatását minden esetben tartalmazza a szerződés.

 

Az usa ingatlaneladásra és vételre vonatkozó törvények értelmében a floridai ingatlanok vásárlói nem fizetnek brókeri jutalékot, a jutalékköltségek minden esetben az eladót terhelik.