• Slide01
 • Slide02
 • Slide03
 • Slide04
 • Slide05
 • Slide06
 • Slide07
 • Slide08
 
Skype Me™!
 

 

0-24 ÓRÁS INFORMÁCIÓS SZÁMUNK: +36 70 944 6960

KIEMELT AJÁNLATAINK


BEFEKTETŐI INGATLANOK


MIAMI CONDO-ÉLETSTÍLUS


FLORIDAI INGATLANPIAC


FLORIDA UTIKÖNYV


finanszírozás

külföldiek floridai ingatlanvásárlása banki hitelezéssel

Az USA ingatlanok hitelre történő vásárlása esetén Floridában a bankok 2015-ben is nyújtanak hitelt külföldi vásárlóknak is. Az amerikai állampolgárokhoz némiképp hasonlóan elkészítik róluk a personal credit score-t, azaz a hitelminősítést a floridai ingatlanhitel igényléséhez benyújtott, angol nyelvre lefordított jövedelem igazolások, adóbevallások alapján.

Ingatlanvásárlás Floridában banki hitellel

Amennyiben az elvárt igazolások benyújtásra kerülnek, a bankok biztosítják a floridai ingatlan vásárláshoz szükséges mértékű hitelt. Általánosságban elmondható, hogy napjainkban 10-30%-os saját tőkerészt kérnek a külföldiektől egy amerikai ingatlanvásárlás esetén a pénzintézetek a hitelfolyósításhoz a választott floridai ingatlanhoz mérten. A hitelek futamideje 5-30 év, és a törlesztés időtartama alapján állapítják meg a kamatot és az egyéb törlesztési feltételeket.

A floridai ingatlanvásárlásnál elvárt tőkefedezet mértéke

Külföldiek esetén az alábbi tőkefedezet szükséges egy floridai ingatlan megvásárlásához:

 • kb.10-30%-os önrész
 • kb. 5%-os zárási költség
 • a floridai ingatlan kb. 6-8 hónapos fenntartási költsége

A floridai ingatlan tulajdonjogai

Hitelfelvétel esetén a floridai ingatlan különböző tulajdonjogokkal is megvásárolható, mely nincs hatással a hitelfeltételekre:

 • Magánszemély
 • Társaság
 • Családi Vállalkozás
 • Egyesület (a vállalat tulajdonosa felelős a jelzáloghitelért)

A floridai hiteligénylés pénzügyi követelményei

 • Foglaló: a floridai ingatlanvételár kb. 20-30%-a (a floridai ingatlan típusától és a hitelező pénzintézettől függően)
 • Jövedelemigazolás: Nem szükséges, amennyiben egy amerikai banknál vezetett számlakivonaton elegendő forrás áll rendelkezésre a tulajdonos számára, hogy fedezze a floridai ingatlan vásárláshoz elvárt foglalót, a floridai ingatlan zárási költségeit és a 6 havi PITI-t (Principal, Interest, Taxes, Insurance - tőke, kamat, adó, biztosítás), legalább 60-90 nappal az adásvétel zárását megelőzően.
 • Üzleti források: Igazolható jövedelmek, amennyiben a hiteligénylő floridai ingatlanvásárló a vállalkozásában 100% tulajdonnal rendelkezik, és törvényes hozzáférése van a forrásokhoz.
 • Ajándékozásból származó jövedelem: nem lehet egy floridai ingatlanvásárláshoz kötődő hitelfelvétel során a jövedelemigazolás része. ( viszont öröklésből származó jövedelem igen)
 • A hiteligénylés benyújtása előtt felmerülő költségek: a floridai ingatlanbecslés (és kártevők vizsgálata) díja, mely eljárás minden hiteligénylés előtt szükséges egy floridai ingatlanvásárlás alkalmával. A bank felbecsüli a floridai ingatlan valódi értékét, és megállapítja, hogy összhangban van -e a vételárral az adott ingatlanpiaci régió aktuális folyamatait tekintve.
 • Ingatlan biztosítás Floridában: egy évre vonatkozó biztosítási díj (tartalmazhatja a zárási költség is)

Az ingatlanhitelek kamatai, kamatlábak

A floridai ingatlanvásárlásokhoz kötődő jelzáloghitelek jobbára változó kamatozásúak, azonban fix kamatozású hitel is igényelhető. Az alapvető különbség természetesen az, hogy a hitelperiódus adott szakaszában változik, vagy állandó a kamat. A változó kamatlábak (ARM) alacsonyabbak, mint a rögzített kamatlábak. Amennyibe a tulajdonos nem tervezi megtartani a floridai ingatlant 1-5 évnél tovább, javasolt valamely, a hitelező bank által aktuálisan kínált ARM kamatlábat választani.

A hiteligénylés dokumentációja

Floridai ingatlan vásárlások során kizárólag USD összegeket tartalmazó és angol nyelvre lefordított igazolásokat fogadnak el az amerikai pénzintézetek a hitel megigényléséhez. Szükséges dokumentumok közé tartozik az érvényes útlevél és/vagy vízum olvasható fénymásolata, valamint a munkahelyre vonatkozó igazolások.

 

Alkalmazott esetén: A munkáltató céges fejléccel ellátott igazolása a munkavállalás tartamáról, a munkavállaló munkaköréről, pozíciójáról és jövedelméről.

 

Vállalkozó esetén: Könyvvizsgáló vagy a könyvelés fejléccel ellátott igazolása a hiteligénylő jövedelmeiről.

 

Továbbá egy floridai ingatlanvásárláshoz kötődő hiteligénylés dokumentációjához csatolni kell legalább egy banki referencialevelet valamely korábbi hitelt biztosító pl. magyar pénzintézettől, illetve munkatársi, baráti referencialeveleket is, melyek egy múltbéli kölcsön visszafizetésének tényét igazolják.

Hitelfolyósítás feltételei Floridában

Néhány amerikai pénzintézet folyósítási feltételei nem nyújtanak megfelelő kondíciókat a floridai ingatlanvásárlók számára  az előtörlesztéshez vagy a végtörlesztéshez az első három évben. Tehát büntetik a hitelfelvevőt, amennyiben az első három évben a hitel nagyobb vagy teljes összegét vissza szeretné fizetni az adott amerikai bank számára. Számos amerikai pénzintézet feltételei között azonban jóval enyhébb előtörlesztési kitételt találunk az első három évre vonatkozóan, mely szerint, ha a floridai ingatlan eladásra kerül, nem a büntetik az adóst.

Floridai ingatlanvásárlás a legelőnyösebb hitelfeltételekkel

Törekvésünk, hogy floridai ingatlanokat vásárló ügyfeleink számáraminden esetben olyan banki hitelről gondoskodjunk, mely egyáltalán nem bünteti az első három évben sem az előtörlesztést. Ügyfeleink részére minden esetben a legelőnyösebb feltételekkel, kamattal, futamidővel rendelkező, és saját tőkerészt igénylő hitelt találjuk meg a floridai ingatlan befektetéshez.