• Slide01
  • Slide02
  • Slide03
  • Slide04
  • Slide05
  • Slide06
  • Slide07
  • Slide08
 
Skype Me™!
 

 

0-24 ÓRÁS INFORMÁCIÓS SZÁMUNK: +36 70 944 6960

KIEMELT AJÁNLATAINK


BEFEKTETŐI INGATLANOK


MIAMI CONDO-ÉLETSTÍLUS


FLORIDAI INGATLANPIAC


FLORIDA UTIKÖNYV


adózás floridában

adóismeretek floridai ingatlanok vásárlásához

Az Amerikai Egyesült Államokban azokra a külföldikre is vonatkozik néhány adószabály, akik amerikai ingatlanokat vásárolnak. Ismerniük kell és bevallást kell benyújtaniuk tehát mindazoknak, akik floridai ingatlant vásárolnak privát használatra vagy befektetési célból.

USA ingatlanok adózása

Minimális teendőt jelentenek évente a bevallások a floridai ingatlan tulajdonosoknak, és a dokumentumokhoz akár egy szerződött, floridai ingatlan bérbeadó cég, vagy általunk javasolt könyvelő, adótanácsadó készséggel segítséget nyújt. Az éves adóbevallás tehát nem áthidalhatatlan kihívás egy külföldi állampolgárságú, amerikai ingatlan tulajdonos számára, hanem a floridai ingatlan befektetés egy szükséges és dokumentációban könnyen teljesíthető velejárója.

 

Egy floridai ingatlanvásárlás esetén elsősorban a jövedelem - és ingatlanadó bevallás benyújtási határidejével és megállapításának módjával célszerű tisztában lenni az Egyesült Államokban.

USA ingatlanok és befektetések adóvonzatai

A floridai ingatlan eladásából származó nyereséget valamint a floridai ingatlan ajándékozásából és örökléséből származó jövedelmet adó terheli.  Tehát az adókötelezettség független attól, hogy saját célra vásárolt floridai ingatlanról vagy bérbeadásra szánt floridai ingatlan befektetésről van szó.

 

A nem az USA-ban élő külföldi állampolgárok és külföldi székhellyel rendelkező cégek floridai ingatlan befektetésének eladásából származó adó mértékét a 1980 (FIRPTA) szabályozza, melyből a felújításra szánt költségek többsége levonható. Számos jogszerű lehetőség van a floridai ingatlan eladása után keletkezett nyereség adóterhének csökkentéséhez, késleltetéséhez, elkerüléséhez. (pl.a floridai ingatlan eladását követően újabb ingatlanba fektetni). Az Internal Revenue Code 1031-es szakasza  szabályozza az usa ingatlan befektetések tőkenyereségére vonatkozókat.

USA ingatlanok bérbeadásából származó jövedelem adózása

Azoknak a külföldi ingatlanvásárlóknak, akik az USA területén amerikai ingatlanok bérbeadásból jövedelemre tesznek szert, Szövetségi Jövedelem Adónyilatkozatot szükséges évente egyszer benyújtaniuk. A saját használatra vásárolt floridai ingatlanok tulajdonosait ez az adókötelezettség nem érinti. Természetesen számos költségtényező levonható a jövedelemadóból, pl. az ingatlanadó, a jelzálogkölcsönre fizetett kamat, utazási költségek stb.

A floridai ingatlanvásárláshoz kötődő amerikai adószabályokra vonatkozó további információkkal kapcsolatban adótanácsadónk készséggel segít.